Sultan Sands Island Resort 3+*

Lokacija
Nalazi se pored Bluebay Beach Resort-a na Kiwengwa plaži, severoistočno od Zanzibara. Centar Stone Town-a se nalazi na 45 kilometara udaljenosti, a aerodrom Zanzibar na oko 45 kilometara.

Hotel
Otvoren je 2008. godine, izgrađen u mešavini arapskog i afričkoh stila. Ima glavni restoran sa pogledom na bazen i more, restoran sa određenim menijem, dva bara, butik, biznis centar i veliki bazen koji se prostire do plaže. Gosti takođe mogu da koriste i prostorije Bluebay Beach Resort-a.

Ishrana
All inclusive.

Sobe – ukupno 76
Pwani: - ukupno 56, nalaze se u bašti, sa ukusom opremljene u lokalnom stilu. Imaju tuš/WC, fen, mrežu protiv komaraca, klimu, ventilator na plafonu, TV, telefon, mini bar (dodatno se naplaćuje), sef, mesto za sedenje, veranda ili balkon okrenuti ka moru.
Bahari Sea Facing: ukupno 20, isto kao Pwani, samo bliže plaži sa pogledom na more i imaju odvojen mali bazen koji mogu da koriste samo oni koji su bukirali ovaj tip sobe.

Sport
Uključeno: jedrenje na dasci, kajak, jedrenje, pedalina, katamaran, trambolina na vodi, teretana, tenis, odbojka na plaži, stoni tenis...
Uz doplatu: ronjenje

Deca
- Dečiji klub – od 3 do 13 godina
- bebisiter (na zahtev)

Lepota i zdravlje
Uz doplatu: Tretmani u „Oasis Spa“

All inclusive
- doručak, ručak i večera
- snekovi – od 11 do 13 i od 15 do 18 časova
- lokalna alkoholna i bezalkoholna pića – od 11 do ponoći.