I Travel | turistička agencija Beograd

KaribiKuba

Kuba je jedna od zemlji koju je nemoguće “provaliti”. Baš u trenutku kada mislite da ste je razumeli, suoči vas sa nerazrešivom zagonetkom. Privlači putnike iz celog sveta svojim plažama, uvalama, planinama, rumom, muzikom I neverovatnim pejzažima. Ipak ta nedokučiva zagonetka je ono u čemu je suština njene privlačnosti.

Više informacija
 

Dominikana

Mnogo više od utočišta na plaži, ovo je jedna od geografski najraznolikijih karipskih zemalja: od sjajnih planinskih pejzaža do pustinjske čistine; a moramo da istaknemo i izazovnu kolonijalnu arhitekturu, kao i gostoljubiv narod.

Više informacija
 

Bahami

Arhipelag sačinjava oko 700 ostrva različite veličine, a samo 22 njih je naseljeno. Najveće ostrvo je Andros, a prestonica je na ostrvu New Providence koje je poznato zimsko odmaralište. Ostala važna ostrva su Veliki Abako, Eleutera, Velika Bahama i Long Island. Klima je blaga a prosečna temperatura 21 stepen.

Više informacija
 

Jamajka

Jamajka je treće po veličini karipsko ostrvo, vulkanskog porekla. Praktično cele godine je leto i nema određene kišne sezone, mada obično pada u maju i oktobru. Severo-istočni vetar duba konstantno. Brojne plaže sa belim peskom i bistrim morem okružuju ostrvo.

Više informacija