Iskustvo Barcelo Bavaro Palace 5*, Dominikana

Iskustvo Barcelo Bavaro Palace 5*, Dominikana

Iskustvo i utisci putnika koji su boravili u hotelu Barceló Bávaro Palace Deluxe 5 na Dominikani. Ukoliko i vi želite da otputujete u ovaj hotel, pozovite nas.

“Neću puno govoriti o Vama kao agenciji jer dovoljna je činjenica što smo Vas ponovo odabrali. Hvala za još jedno magično putovanje! Ovo putovanje zaista je bilo posebno, prvo letovanje sa našom sedmomesečnom bebom.”

Let do Pariza

,,Let do Pariza Air Serbia kompanijom je bio uobičajen ali bih napomenila da nikako ne pristajete da vam ručni prtljag, ukoliko vam je potreban u samom avionu, uzmu prilikom čekiranja s predlogom da ga pokupite u Parizu pod izgovorom da je let prepun i da je tako svima lakše. Ne, nije lakše jer to automatski znači da morate proći apsolutno svaku proveru na pariskom aerodromu, pokupiti torbu i ponovo proći sve od pasoške kontrole, preko skenera i popriličnih kilometara što je prilično naporno posebno ako ste s detetom. Naravno dva sata je knap vremena da sve to obavite umesto da kao svi ostali pametniji putnici to vreme između leta provedete pijući kafu na aerodromu.”

Iskustvo Barcelo Bavaro Palace

Let od Pariza do Punta Cane

,,Let od Pariza do Punta Cane nismo osetili, jako ljubazna posluga, ukusna hrana, dok je beba prespavala put. Ono što bih takođe skrenula pažnju da roditelji s bebama imaju pravo na krevetac u avionu. Prilikom čekiranja koje smo odradili online odabrali smo karte u prvom redu a krevetac možete zatražiti kada se smestite na vaše sedište.”

Iskustvo Barcelo Bavaro Palace

Smeštaj u Barcelo Bavaro Palace

,,Bili smo smešteni u hotelu Barcelo Bavaro Palace 5*. Hotel je jako, JAKO čist, posteljina se menja svakoga dana kao i čišćenje samih soba. Hrana je standardna, ukusna i dosta raznolika. Osoblje je jako ljubazno i spremni su na svaki vid pomoći. Postoje različiti restorani u samom hotelu koji se moraju rezervisati bar jedan dan pre, ukoliko ste odabrali All Inclusive ništa nećete platiti. Takođe još jedna napomena – za većinu restorana dresscode je bio obavezan tako da imajte u vidu prilikom pakovanja kofera.”

,,Hotel nudi dosta sadržaja od golf i teniskih terena, preko ergele, kuglanja, igraonica, pa sve do sportskog bara, kazina i diskoteke. Kompleks je nemoguće obići pešaka jer je samo plaža duga 14km. Zato svakodnevno kruži vozić koji Vas može prevesti na bilo koji deo.More, okean, je na našoj divnoj, peščanoj plaži bilo potpuno mirno i toplo. Bazen čist, kontrola vode se radi pred gostima svakog dana, bar na plaži koji radi do kasno uveče, predobri kokteli.”

Izleti na Dominikani

,,Preko predstavnika agencije smo odabrali izlete, delovalo je tako sigurnije zbog bebe i priča koje važe za Dominikanu međutim smatramo da je to greška. Putnici koji su na izlete išli preko lokalnih agencija su se bolje proveli, izleti su bili sadržajniji a doosta jeftiniji.”

*Saona* lepo ostrvo, čistija voda, ko je bio na Maldivima može se uporediti. Međutim odnos cene i samog izleta mislim da je precenjeno.
* Monkey forest* zaista sadržajan izlet, dosta toga zanimljivog možete saznati, od samog života na Dominikani, do proizvodnje i degustacije kakaa i kafe, pa do druženja sa pitomim majmunima. Za decu ovaj izlet može biti zaista zanimljiv. Prevoz je u vidu otvorenih kamiončića i zaista se osetite kao pravi avanturista.

O Dominikani

,,Od Dominikane ne očekujte boju mora kao na Maldivima ili čak Lefkadi, dosta je nemirna, mutnija i očekujte alge koje će vam se vrzmati oko nogu prilikom svakog kupanja. Ono što vas sigurno čeka su široki osmesi ljudi, muzika, ples, posebna energija, karipsko sunce koje prži, odlični kokteli, raznovrsna i sveža hrana, mekan pesak i zaista nesvakidašnje iskustvo. Takođe Dominikana nije nimalo jeftina a priče koje kruže o Dominikancima iz našeg ugla nisu tačne. Izlazili smo van resort-a i možemo se pohvaliti zaista pozitivnim utiscima. Nismo bili oteti, prevareni a ni pokradeni.”

Iskustvo Barcelo Bavaro Palace

Putovanje sa bebom

,,U povratku s putovanja pauzu između letova od 10h iskoristili smo da obiđemo lep deo Pariza, ručamo i na bebinoj karti putovanja označimo još jedan grad koji je posećen. Cena taksija od aerodroma do Champ Elysees-a je bio 55€ u jednom smeru.”

,,Ako se i dalje premišljate da li na ovakav put krenuti s bebom nemojte se razmišljati. Beba nije ostila ni alge, ni malo jače cene, uživala je u svakom trenutku. I rast zubića, dvodnevna povišena temperaturica, svakodnevna rutina oko beba verujte mi lakše se podnese kada znate da Vas ispred sobe čeka Vaša ležaljka, latino muzika, zvuk talasa, topao vetar u kosi, puderast pesak, toplo Sunce i hladan mohito koji će vam poslužiti zgodan, crnac/crnkinja širokog osmeha.