Zanzibar

Putovanje na Zanzibar 2024.

Rajske bele plaže koje neverovatno podsećaju na Maldive, tirkizni okean i nasmejani lokalci su prve asocijacije na ovo rajsko ostrvo u Indijskom okeanu. Odakle početi? Obavezna stanica je Nungwi plaža koja se smatra jednom od najpopularnijih na Zanzibaru, a skoro je proglašena i za jednu od 25 najlepših svetskih plaža. Stone Town je glavni i najveći grad Zanzibara koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a sigurni smo da zavređuje i vašu pažnju. Prošetajte uličnim pijacama i kupite razne začine, isprobajte tradicionalne specijalitete i slikajte se ispred kuće Fredi Merkjurija. Ne propustite obilazak Prison Island-a gde će vam se pružiti nesvakidašnja prilika da hranite i mazite džinovske kornjače od kojih najstarija ima čak 200 godina. A da li ste znali da je Jozani šuma jedino mesto na svetu gde se može videti crveni colobus, endemska vrsta majmuna? Ovo je samo delić iskustava koja putovanje na Zanzibar čine avanturom života. I zapamtite – preplanuli ten će jednom izbledeti, ali će vas autentični duh Zanzibara grejati zauvek.

Ponuda Zanzibar 2024

Izdvajamo aktuelne ponude za individualna putovanja na Zanzibar. Svoje putovanje možete kreirati i drugačije, uz odabir datuma, broja noćenja i hotela.

Polazak iz Beograda
8 dana/ 7 noći
Polazak iz Beograda
8 dana/ 7 noći
Polazak iz Beograda
Polazak iz Beograda
8 dana/ 7 noći
Polazak iz Beograda
8 dana/ 7 noći

Ponuda hotela na Zanzibaru

Odaberite hotel po Vašem ukusu, u skladu sa Vašim afinitetima i željama. Možete odabrati datume koji Vam odgovaraju, kao i broj noćenja.

Korisne informacije

Glavni grad

Zanzibar

Viza

za državljane Srbije viza je potrebna

Najbolji period za posetu

od jula do septembra

Ne preporučujemo posetu

od marta do maja i u novembru

Valuta

tanzanijski šiling

Jezik

svahili, bantu