Iskustvo Iberostar Bella Vista i Grand Packard, Kuba

Iskustvo Iberostar Bella Vista i Grand Packard, Kuba

Iskustvo i utisci putnika koji su boravili u hotelu Iberostar Bella Vista Varadero 5* u  Varaderu i u Hotelu Iberostar Grand Packard 5* u Havani.. Ukoliko i vi želite da otputujete u ovaj hotel, pozovite nas.

Let

Naravno da smo uživali, sve je bilo čarobno. Naime, putovali smo iz Sarajeva i put je zaista bio poprilično naporan. Imali smo presjedanje u Parizu gdje smo se malo na aerodromu odmorili. Iz Havane smo odmah išli za Varadero i ta vožnja je trajala nekih 3,5h i to je već bila druga noć u putu tako da smo tu bili slomljeni, jer smo putovali nekih 33h. 

Varadero

Mi smo bili u Varaderu 7 noći, hotel je bio idealan, osoblje hotela jako ljubazno, sobe velike i čiste. Plaža je prelijepa, nešto što se ne može opisati ni doživjeti preko slike, more kristalno čisto, mi smo bili očarani plažom tako da smo se samo jednom u bazenu hotela okupali. Iako smo bili u swim up sobi, nismo koristili bazen ispred sobe jer smo svaki trenutak uživali u čarima mora. Na plaži su uvijek bile organizovane neke aktivnosti, ples, muzika, tako da je svaki dan bio drugačiji. Naveče, u sklopu hotela je svako veče organizovan neki show i zabava.

Što se hrane tiče u hotelima, solidna je, uvijek se može pronaći nešto za jelo. Ali, voće, prirodni sokovi i kokteli su predobri i preukusni. 

Jedno veče smo napravili izlet i otišli do grada sa taxijem (old timerom kojeg smo slučajno sreli na ulazu u hotel). Vožnja traje nekih 15ak minuta, ali je to zaista nezaboravno iskustvo. Varadero je malo trustičko mjesto, tu smo se zadržali cca 2h što je dovoljno da se sve obiđe. 

Havana

Sedmi dan popodne smo krenuli za Havanu, gdje smo ostali još 2 noći. Havana je posebna priča, grad koji bih svima preporučila da posjete. Ljudi su generalno nasmijani, opušteni, susretljivi, uvijek rapoloženi za ples i muziku. Međutim, iz hotela su nam rekli da ipak šetamo samo trustičkim dijelovima, po glavnim ulicama i da je najbolje da se grad obiđe turama sa old timerima koje traju 2-3 sata, što smo mi i uradili. Pronašli smo na ulici autić koji nam je sviđa, dogovorili se za mjesto i vrijeme dolaska i s njim smo obišli dosta znamenitosti Havane. Hotel u Havani je fenomenalan, hrana odlična, u sobi nas je dočekao šampanjac i torta kao znak pažnje jer smo bili na medenom mjesecu. Hotel na vrhu ima i bazen koji je odličan i super za iskoristiti u popodnevnim satima kad je šetati bilo nemoguće od vrućine.

Sve u svemu, jedno nezaboravno iskustvo, prelijep odmor.