Serena Beach House & Spa 5

Nalazi se na peščanoj plaži Shanzu, oko 30 kilometara udaljenoj od Mombase.

Dobro očuvan i prostran kompleks. Napravljen je od starih svahili kuća Lamu ostrva, a uređen je u mešavini arapskog i afričkog stila; ogledala sa ornamentima i prostrana kupatila su samo dodatak tom ambijentu. Hotel ima tri restorana, tri bara, piceriju, frizerski salon i suvenirnicu. Bazen se nalazi u tropskoj bašti.

Village – veličine oko 22m² (114), u “Village” delu hotela. Sobe su uređene u tradicionalnom Lamu stilu. U svom sastavu imaju kadu ili tuš/WC, fen, bade mantil, telefon, bežični pristup internetu (dodatno se naplaćuje), satelitsku TV, klimu, mini bar (dodatno se naplaćuje), sef i  balkon ili terasu.
Village-Seaview – veličine oko 22m², isto uređene kao Village, okrenute ka moru.
Garden – veličine oko 30m² (48), u mirnom delu hotela. Isto su uređene kao Village, ali sa većom kadom. Pogled sa balkona ili terase je ka bašti.

///

Polupansion (meni je određen), roštilj, nekada tematski buffet-i, kafa i čaj u „Makuti“ baru. Moguće je bukirati pun pansion.

Sport
Uključeno: tri osvetljena teniska terena, teretana i aerobik, jedrenje katamaranom, jedrenje na dasci, dva skvoš terena (uključujući i opremu: rekete i loptice), odbojka.
Dodatno se naplaćuje: škola jedrenja da dasci, vožnja brodom sa staklenim dnom, golf teren (na oko 15 kilometara udaljenosti).

Ronjenje
Dodatno se naplaćuje: PADI škola ronjenja.

Lepota i zdravlje
Dodatno se naplaćuje
„Maisha Spa“ – u stilu sultanove palate. Spa nudi različite tretmane kao što su: terapije toplim kamenjem, masaže…