Island kružna tura, 7 noći

8 dana/ 7 noći

Island kružna tura, 7 noći

1620€ cena po osobi

Najpovoljniji primer ponude u maju 2024. – 8 dana/ 7 noći
Možete izabrati i drugi period putovanja, ovo je samo primer ponude.


Cene su OKVIRNE jer se menjaju na dnevnom nivou. Poslednje ažuriranje 21.03.2024.
Ukupnu cenu putovanja PO OSOBI dobijate tako što saberete cenu karte i cenu ture.

AVIO KARTA: Beograd – Reykjavik – Beograd via Beč

CENA AVIO KARTE: od 415-550€ po osobi u zavisnosti od odabranog datuma, sa taksama i prtljagom

CENA TURE: od 1.205€ po osobi

UKLJUČENO U CENU TURE: transfer od/do aerodroma, 7 noći u izabranom hotelu, noćenje sa doručkom, izleti i ulaznice: izlet Golden Circle, izlet South Coast (Južna obala), Hop on Hop Off gradska tura, Blue Lagoon sa uključenim transferom i vodič na nemačkom ili engleskom jeziku

Aurora borealis

Island

1. Dan:

Individualni dolazak u Keflavik i transfer od aerodroma do hotela u Rejkjaviku – 7 noći u hotelu. Oko 50 km/ oko 45 min. vožnje.

2. Dan:

DoručakHop on hop off Rejkjavik – Doručak. Rejkjavik je kulturni, ekonomski i politički centar Islanda sa oko 120.000 stanovnika. Najbolji način da vidite najvažnije stvari Rejkjavika je sa autobusima Hop On – Hop off, dostupnim sa audio vodičima na 7 jezika i 15 stanica. Autobusima polaze svakih 30 minuta. Uđite na stanici najbližoj vašem hotelu (brošure su dostupne u hotelu) i organizujte dan kako želite. Karta važi 24 sata. Kao najbolji deo ture izdvajaju se impresivna koncertna dvorana Harpa, stara luka Rejkjavika, nekadašnji rezervoar vode Perlan sa platformom za gledanje (uz doplatu) i Hallgrimova crkva koja je simbol prestonice.

3. Dan:

DoručakBlue Lagoon – vozite se do Grindavika na poluostrvu Rejkjanes, oko 50 km od Rejkjavika. Ovde se nalazi čuvena Plava laguna, otvoreni termalni bazen gde se možete počastiti opuštajućim i lekovitim kupatilima sa temperaturama između 37 i 42°C. Polje lave u kojem se nalazi Plava laguna formirano je 1226. godine. Međutim, samo jezero je nastalo mnogo kasnije: u obližnjoj termoelektrani Svartsengi (nazvanoj po vulkanskom sistemu u kome se nalazi) 1978. god puštena je topla voda od 240° sa oko 2.000 metara dubine do površine radi stvaranja energije. Savršeno čista voda je zatim odvedena u Ilahraun, gde je nastala Plava laguna. Kao što to često biva u prirodi, tajna Plave lagune leži u detaljima: voda se sastoji od jedne trećine slatke vode koja je procurila i dve trećine morske vode koja je isprana. Plava laguna obećava savršen velnes osećaj sa pogledom na polja lave koji oduzima dah. Vi odlučujete koliko vremena želite da provedete ovde.

Island

4. Dan:

Doručak – Dan za odmor ili fakultativni izlet. –  Preporučujemo jedan od fakultativnih izleta.

Fakultativni izleti

 1. Paket izleta “Priroda i wellness”, koji se može rezervisati posebno, uključuje izlet do tunela od lave (počinje oko 8:30 ujutru, u trajanju od 3 sata, uključujući otprilike 1 sat u tunelu od lave). Pećina je magično mesto koje je poznat po svojim živim bojama i fascinantnim kamenim skulpturama. Bićete zadivljeni prizorom ovog podzemnog sveta. Na pešačkom mostu koji vodi do raznih platformi za razgledanje možete se lako kretati kroz pećinske dvorane i diviti se bojama zidova pećine izazvanim mineralima  prilikom formiranja pećine. Kada vidite urušeni plafon na ulazu u tinel lave kroz koji se prelamaju prelepi stubovi svetlosti, shvatićete zašto su ovde snimane scene iz filma „Noe“ sa Entonijem Hopkinsom. Oko podne ćete  posetiti Sky Lagoon (uključujući Pure Pass) u predgrađu Rejkjavika (transfer je uključen). Kupatilo je inspirisano islandskom tradicijom kupanja (ritual u 7 koraka se može koristiti jednom, ulaz je vremenski ograničen). Opustite se u infinity bazenu sa pogledom na okean i planine Rejkjanesa. Želite više aktivnosti?
 2. Uz „Active“ paket izleta, koji se može rezervisati zasebno (počinje oko 8.30, traje oko 10 sati), vozite se do Solheimajokull-a i nakon stručnih uputstava i kompleta opreme od vodiča na engleskom, idite na uzbudljivo planinarenje glečerom (oko 2-2,5 sata). Zatim ćete posetiti FliOver Iceland simulator letenja (prevoz nije uključen, oko 10 minuta hoda od luke), koji će vam pružiti osećaj leta iznad Islanda i netaknutih predela (trajanje oko 35 minuta, uključujući oko 10 minuta u simulatoru letenja).
 3. Uz paket izleta „Priroda i zabava“, koji se može rezervisati zasebno idete, između ostalog, na 3-časovnu turu posmatranja kitova. Posmatraćete veličanstvene životinje u zalivu Faksafloi. Nakon toga ćete posetiti modernu i interaktivnu izložbu „Kitovi Islanda“, uključujući transfer. Tamo ćete videti 23 modela kitova u prirodnoj veličini i saznati zanimljive činjenice o nežnim morskim divovima. Uključen je i ulaz na izložbu „Čuda Islanda“ u Perlanu. Nekadašnji rezervoar za vodu je jedna od znamenitosti Rejkjavika i sadrži izložbe o stvaranju Islanda sa mnogo interaktivnih opcija. Jedna od najvažnijih stvari je pećina od veštačkog leda. Na kraju, posetite FliOver Iceland simulator leta (trajanje približno 35 minuta, uključujući približno 10 minuta u simulatoru leta). (doručak)

5. Dan:

Doručakizlet Golden Circle – trajanje ture oko 8 sati. Prvo posetite idilične staklenike Fridheimar, gde se uzgaja povrće koristeći geotermalnu toplotu koju Island ima u izobilju. Nastavak putovanja do geotermalne oblasti oko gejzira. Jedna od najpopularnijih atrakcija Islanda je gejzir Strokur. Nedaleko od gejzira nalazi se “zlatni” vodopad Gullfoss koji slikovito uranja u kanjon. Na kraju
posetite i nacionalni park Thingvellir. Najstariji parlamentarni lokalitet je ujedno i geološka granica Evroazijske i Severnoameričke tektonske ploče, koja je obeležena impresivnim rasadima. Tokom šetnje možete uživati u neverovatnoj prirodi nacionalnog parka.

Basalt rocks "Troll toes". Lokacija Reynisfjara Beach, Iceland

6. Dan:

Doručak izlet South Coast – trajanje ture oko 10 sati. Na ovoj turi doživećete raznolik pejzaž južne obale sa zadivljujućim svetom glečera. Po vedrom danu možete videti planinu Hekla, a u daljini vulkan Ejafjalajokul sa vrhom glečera, koji je eruptirao širom sveta 2010. godine, koji se veličanstveno nadvija nad priobalnim planinama. Šetajte iza gromoglasne magle vodopada Seljalandsfoss, koji se spušta 66m. Da li ste znali da je ova litica nekada bila morska obala? Na vodopadu Skogafoss čujte legende koje okružuju ovo mesto. Zaustavićete se na plaži crne lave Rejnisfjara u blizini Vika sa svojim bogatim svetom ptica i impresivnim bazaltnim liticama. U
povratku, zaustavite se kod Solheimarjokulovog glečerskog jezika, gde ćete prošetati do malog glacijalnog jezera. Povratak u hotel posle 10 sati.

7. Dan:

Doručak – slobodan dan

8. Dan:

Doručak. Transfer do aerodroma Keflavik

HOTELI

Hotel Cabin 3*  

 • Standard jednokrevetna i dvokrevetna soba, oko 10 m2, kupatilo (peškiri, sapun i gel za tuširanje) flat screen TV, telefon, stolica, čiviluk, besplatan WiFi, pojedine sobe imaju prozore ka hodniku.
 • Standard trokrevetna soba, oko 15 m2, kupatilo (peškiri, sapun i gel za tuširanje), flat screen TV, telefon, stolica, čiviluk, besplatan WiFi
 • Superior soba, oko 18 m2, kupatilo (peškiri, sapun, gel za tuširanje, šampon i regenerator), flat screen TV, telefon, frižider, kettler, čaj i kafa,  dve fotelje i stočić, orman, besplatan WiFi

Hotel Klettur 4*  

 • Standard soba, oko 18-24m2, kupatilo (peškiri, sapun, gel za tuširanje, šampon i regenerator, fen), flat screen TV, telefon, frižider, kettler, čaj i kafa, pegla, sef, dve fotelje i stočić, besplatan WiFi

Hotel Alda 4* 

 • Standard soba, oko 19m2, kupatilo (bademantil, peškiri, sapun, gel za tuširanje, šampon i regenerator, fen), flat screen TV, telefon, frižider, kettler, čaj i kafa, sef, stolica i stočić, čiviluk, besplatan WiFi

Kako se vrše REZERVACIJE i PLAĆANJE?

Sve rezervacije se mogu izvršiti putem email-a ili telefona. Potrebno je da nam pošaljete imena i prezimena putnika (moraju biti ista kao u pasošu sa kojim putnik putuje). Potrebno je da nam napišete za koji hotel, tip sobe i usluge ste se odlučili, i da nam pošaljete kontakt telefon.

Plaćanje avio karata vrši se u celosti u gotovini ili preko računa po srednjem kursu NBS onog trenutka kada avio karta mora da se izda.
Plaćanje hotelskog smeštaja i ostalih tipova usluga vrši se u celosti ili u 2 ili više rata, prema sledećem:
 • Za rezervacije izvršene dva meseca ili više pre početka putovanja 30% od iznosa odmah, dodatnih 30% do 45 dana pre početka putovanja, i ostatak od 40% do 22 dana pre početka putovanja.
 • Za rezervacije izvršene mesec do dva meseca pre početka putovanja 40% iznosa odmah i ostatak od 60% do 22 dana pre početka putovanja.
 • Za rezervacije izvršene manje od 22 pre početka putovanja, plaćanje se vrši u celosti.

Šta je sve potrebno za ulazak na Island?

 • Za državljane Srbije viza trenutno nije potrebna. 
 • Ukoliko ste državljanin druge zemlje, molimo Vas da informacije o viziranju proverite sa nadležnim ministarstvom ili ambasadom zemlje u koju putujete.  I Travel ne snosi odgovornost za ispravnost informacija dobijenih od strane ambasada ili konzularnih odeljenja.

Organizator putovanja je I Travel D.o.o sa licencom OTP 151/2021.

 

,,I TRAVEL”, d.o.o poseduje polisu osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti radi naknade štete, broj Ugovora / polise 470000049594 izdate od strane TRIGLAV OSIGURANJE, a.d.o., Beograd, Milutina Milankovića 7a, ukupne sume osiguranja EUR 50.000,00 po štetnom događaju i ukupno za period trajanja osiguranja. U slučaju insolventnosti: troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u zemlji ili inostranstvu, u mesto polaska, potraživanja uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju, koje organizator putovanja nije realizovao; potraživanja uplaćenih sredstava putnika, u slučaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladu sa opštim uslovima putovanja; potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja. U slučaju naknade štete putniku: potraživanja uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju, koje organizator putovanja nije realizovao i potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja. Ukoliko nastupi osigurani slučaj, putnici koji se zateknu na putovanju treba na najbrži način da kontaktiraju osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE”, a.d.o., Beograd i to telefonom +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs Potrebno je da putnik navede broj ugovora/garancije, imena putnika, adresu ili broj telefona, kao i drugu dokumentaciju koju osiguravač zatraži.