Island

Ponude Island 2024.

Izdvajamo interesantne ponude koje su aktuelne, za individualna putovanja. Ture su individualna putovanja po unapred pripremljenom programu. Polasci iz bilo kog grada.

Aurora borealis Kružna tura

Putovanje na Island 2024.

Da li ste ikada sanjali o putovanju u zemlju gde se susreću glečeri, vulkani i zelene doline? Island, mala zemlja u severnom Atlantiku, krije neverovatnu raznolikost prirodnih lepota i avantura koje čekaju da budu otkrivene.

Gejziri i vulkani

Island je takođe poznat po svojim gejzirima i vulkanima koji daju dramatičan pečat njegovom pejzažu. Gejzir Strokkur redovno prska vrelu vodu u visine, pružajući posmatračima priliku da dožive snagu podzemnih termalnih aktivnosti.

Island – prirodne lepote

Jedan od najupečatljivijih trenutaka putovanja na Island je susret sa neverovatnim glečerima. Posmatrati ledene formacije koje se protežu kilometrima i dosežu visine koje se gube u oblacima pruža osećaj skromnosti pred snagom prirode. Pored toga, Island je dom brojnim vodopadima koji će vas ostaviti bez daha. Svaki vodopad na Islandu ima svoju priču i karakter, a zajedno stvaraju jedinstvenu sliku netaknute prirode.

Island

Aurora Borealis – polarna svetlost na Islandu

Island se nalazi na idealnom položaju za posmatranje Aurore Borealis, poznate kao polarna svetlost. Magične igre svetlosti na noćnom nebu ostaće vam zauvek u sećanju. S druge strane, tokom leta, Island doživljava ponoćno sunce, fenomen kada sunce ne zalazi tokom noći. Ovaj kontrast pruža poseban doživljaj koji ostavlja putnike bez daha.

Aurora borealis

Kultura i gastonomija

Osim prirodnih čuda, Island nudi i bogatu kulturnu baštinu. Posetite Reykjavik, glavni grad, gde ćete otkriti savremenu umetnost, tradicionalnu muziku i živopisan gradski život. Probajte lokalnu kuhinju koja se bazira na svežoj ribi, jagnjetini i specifičnim mliečnim proizvodima. Obavezno posetite tradicionalne izvore toplih voda poznate kao “geotermalne banje,” kao što je Blue Lagoon – Plava laguna, gde ćete se moći da se opustite u toplim vodama okruženi predivnom prirodom.

Putovanje na Island je poput ulaska u drugi svet, gde se susreću elementi vatre, leda i zelene oaze. Ova zemlja pruža nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje prirode, avanturiste i putnike željne otkrivanja novih čuda. Bez obzira da li ste zaljubljenik u ekstremne avanture ili tražite mir i spokoj, putovanje na Island će svakome pružiti nešto posebno.

Korisne informacije

Glavni grad

Rejkjavik

Viza

za državljane Srbije nije potrebna viza

Najbolji period za posetu

tokom cele godine

Ne preporučujemo posetu

/

Valuta

islandska kruna

Jezik

islandski