Maldivi podvodi život

Ronjenje na Maldivima

Maldivi, destinacija gde se voda tirkizne boje prepliće sa brašnasto belim sitnim peskom. Tropsko utočište koje magnetno privlači turiste iz celog sveta, što prelepim plažama, što morskim životom. Često se čuju predrasude da na ostrvu prečnika par stotina metara može biti dosadno, ali istina je mnogo drugačija. Sve i da niste ljubitelj podvodnog sveta, teško da ćete ostati ravnodušni posle doživljaja ronjenja upravo na Maldivima.

Zašto treba ići na ronjenje na Maldivima?

Sa svojih 26 atola i koralnim grebenima, Maldivi su svojevrsno čudo prirode koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Raznovrsni ekosistemi su našli utočište upravo u ovim koralnim grebenima. Zahvaljujući tropskoj klimi, morski život ovih ostrva je zaista veličanstven. Različite veste riba pronalaze svoj dom upravo u ovim tropskim vodama, a pored njih tu su i morske kornjače, raže, delfini, morski puževi, jegulje i naravno razne vrste ajkula.

Upravo ova raznolikost i bogatstvo morskog života predstavlja jednu od glavnih turističkih atrakcija ove tropske zemlje. Nije tajna da upravo Maldivi privlače ljubitelje ronjenja iz celog sveta. Plivanje u dubinama okeana pored jata tropskih riba ili posmatranje predivnih korala, slike su koje se pamte za ceo život. Nije neophodno da imate prethodno iskustvo u ronjenju kako biste uživali u podvodnom svetu Maldiva.

Da li je bezbedno ići na ronjenje na Maldivima?

Ukoliko želite da zaista uronite u dubine tropskih mora, neophodno je da prođete kratku obuku ronjenja koje većina hotela nudi svojim gostima. Dobijate osnovne informacije o tome kako se koristi oprema, kako se ponašati pod vodom kao i osnovne informacije šta možete da očekujete ispod vode. Nakon obuke, organizuje se odlazak do mesta pogodnih za ronjenje i tu magija počinje. Uz iskusne vodiče bićete u prilici da uživate u nestvarnim prizorima, uz stalno podsećanje da ste okruženi živim organizmima u čijem ste prirodnom staništu vi gost i da to okruženje treba da ostavite netaknutim. Za veću dozu adrenalina, uputite se u noćno ronjene i posmatrajte grabljivice u svom prirodnom staništu.

Među lokacijama koje su zaista nešto što treba posetiti su rezervati pod zaštitom UNESCO-a na Baa Atolu i Ari atolu. Ako ne želite da propustite priliku da posetite ove dragulje biospfere, prilikom planiranja putovanja birajte resorte na ili u blizini ovih Atola.

Mora li se roniti duboko?

Iako na slikama i snimcima koralni grebeni i podmorni svet deluju kao iz crtanog filma o Maloj sireni, nisu svi adrenalinski zavisnici. Naprotiv, pomisao na boravak u dubinama okeana nije svima ideal savršenog odmora. Da se vaš odmor u raju ne bi sveo “samo” na ležanje na plaži i brčkanje u plićaku, možda je ronjenje na dah odnosno snorkeling odlična alternativa. Plivanje na površini sa maskom, disaljkom i perajima pruža mogućnost da sa površine posmatrate tropski podvodni raj.

Za hedoniste koji na Maldive idu samo da uživaju, možda nije loša ideja poseta podvodnom restoranu kao u hotelima: OBLU SELECT Lobigili 5*You&Me Maldives 5*.

Ono što ne smete da zaboravite prilikom ovih izleta jeste da ponesete podvodnu kameru kako viste ovekovečili svoju avanturu. Susret sa živopisnim grebenima i veličanstvenim morskim životom je nešto što morate imati zabeleženo. Kao šlag na tortu nakon magičnih podvodnih avantura, dolazi uživanje na peščanim plažama uz bogatu gastronomsku ponudu resorta.

Započnite planiranje svoje avanture na Maldivima

Bilo da želite prvi put da se upustite u ovakvu avanturu ili ste već iskusan ronilac, možemo da vam ponudimo organizaciju putovanja koje će ispuniti vaša očekivanja.

Odaberite hotel

Ukoliko želite da doživite iskustvo ronjenja na Maldivima, pogledajte naše aktuelne ponude.

Pošaljite upit

Ako i dalje ne možete da odaberete najbolji hotel za Vas, pošaljite nam upit, a mi ćemo za Vas kreirati ponudu.