Iskustvo Castello Beach 4* i Berjaya Beau Vallon 3*, Sejšeli

Iskustvo Castello Beach 4* i Berjaya Beau Vallon 3*, Sejšeli

Iskustvo i utisci putnika koji su boravili na Sejšelima. Ovo putovanje je bilo posebno interesantno za organizaciju, obzirom da smo pravili kombinaciju dva egzotična ostrva. Deo svog odmora putnici su proveli na ostrvu Praslin, u hotelu Castello Beach Hotel 4, a drugi deo na ostrvu Mahe u hotelu Berjaya Beau Vallon Bay Beach 3. Ukoliko i vi želite da doživite ovakvo iskustvo pozovite nas.

Ostrvo Praslin

“Zaista smo vam zahvalni na besprekorno organizovanom putu, nismo morali ni o čemu da brinemo, apsolutno svakog trenutka smo imali dostupnog predstavnika i sve je od početka do kraja teklo glatko. Naravno, posebna pohvala ide za strpljenje koje ste pokazali dok sam se ja više puta premišljala i u skladu s tim vi odmah izlazili s novim ponudama, te sam dobila i bolje nego što sam zamišljala.

Boravak na ostrvu Praslin u trajanju od 7 dana nam je dao i više nego dovoljno vremena da obiđemo sve što ovaj sejšelski dragulj nudi: Anse Lazio, Anse Georgette, Anse Volbert, Anse Kerlan, Vallee de Mai… kao prevozno sredstvo koristili smo autobus što je avantura sama za sebe, ali nam je omogućila da se krećemo po celom ostrvu. Castello Beach Hotel 4* je bio odličan izbor, sobe su prostrane i lepo uređene. Dobili smo besplatan upgrade na family studio i kasni check out, a uslužnost i ljubaznost im je besprekorna.

Ostrvo La Digue

U sopstvenoj organizaciji smo tokom dva dana posetili La Digue, ostrvo udaljeno svega 15 minuta od Praslina što ga čini lako dostupnim za dnevne ekskurzije. Vožnja bicikla putevima La Digue je bila jedna od najlepših aktivnosti koju smo imali, usput smo mogli videti aldabra kornjače koje odmaraju uz put, plaže kao sa razglednica na kojima smo pravili pauze za kupanje i osveženje svežom kokosovom vodom. Posetili smo i čuvenu plažu Anse Source d’argent, preporuka je da se ode u jutarnjim satima jer je već oko 11h bila ogromna gužva.

Ostrvo Curiese

Ostrvo Curiese je još jedno mesto koje nas je oduševilo, a dobrodošlicu su nam poželele džinovske kornjače koje slobodno tumaraju. Prošetali smo stazom koja vodi kroz središte ostrva do plaže sa neverovatnom tirkizno prozračnom bojom vode, mekim puderastim peskom i granitnim stenama koje joj daju pečat, uostalom kao i na svim karakterističnim sejšelskim plažama.

Ostrvo Mahe

Ostrvo Mahe smo ostavili za kraj putovanja iz praktičnih razloga, nije baš prijatno s broda na let avionom. U pitanju je dosta veće i urbanije ostrvo koje nudi mnogo toga za obići, ali smo odlučili da ovaj deo puta bude sporijeg tempa pa smo najčešće odmarali na plaži Beau Vallon na kojoj vlada neverovatno dobra atmosfera. Uveče je odlična za šetnju ili okupljanje uz muziku, sve u svemu toliko je prostrana da nudi za svakoga ponešto. Lokalci su preljubazni, komunikativni, srdačni, spremni da pomognu. Priroda ostrva je jedinstvena i egzotična tako da si u svakom kutku ostrva svestan da si na Sejšelima.

Što se tiče vremena, svi su rekli da smo imali mnogo sreće, čitav septembar je padala kiša, a nama je već od prvog dana bilo sunčano sa dva tri kratkotrajna pljuska, na šta smo i računali kad smo birali septembar, ali pravila više nema. Sejšeli su, doduše, lepi kakvo god da je vreme. Još jednom, radujem se novoj saradnji sa vama, možda baš ponovo na Sejšele.