Odmor na Baliju – sve što treba da znate na jednom mestu

Kada putovati na Bali

Dobar period za odmor na Baliju je od aprila do oktobra. Posetu ne savetujemo u periodu od novembra do marta zbog kišne sezone.

Viza za Bali

Za državljane Srbije nije potrebna viza za Bali.

Kako do Balija

Bali sa Qatar Airways

Ukoliko putujete iz Beograda, let to Dohe (Katara) traje oko 5 sati, a potom vas čeka još oko 10 sati do Balija. Dužu konekciju između letova možete iskoristiti za upoznavanje tradicije, kulture, ali i luksuznih objekata Dohe koja se neverovatnom brzinom razvila u pravi biser arapskog sveta. Aerodrom Hamad International u Dohi takođe ima mnogo toga da vam ponudi: prodavnice, restorane, kafiće i druge sadržaje koji će vas animirati. Za odmor i relaksaciju pobrinuće se Quiet Rooms čije je korišćenje besplatno ili neki od mnogobrojnih lounge-a koji se doplaćuju.

Bali sa Turkish Aairlines

Ukoliko putujete na Bali avio kompanijom Turkish Airlines imaćete odlične konekcije između letova (čekanje između letova traje oko 2-3 sata). Ukoliko ipak imate duže čekanje između letova, možete rezervisati besplatan stopover koji podrazumeva besplatno noćenje u hotelu sa 4* sa uključenim doručkom (važi samo za letove iz Beograda) ili odličnu besplatnu turu po Istanbulu koja uključuje obilazak najpoznatijih znamenitosti grada, kao i besplatnu večeru. Putnici koji žele da iskoriste pogodnost besplatnog smeštaja u Istanbulu treba da izaberu konekciju sa minimum 20 sati čekanja, a da biste se prijavili za besplatnu turu potrebno je da konekcija u Istanbulu ne bude kraća od 6 sati i duža od 24 sata.

Mogući su letovi i na drugim avio kompanijama.

Odmor na Baliju

Transfer na Baliju

Naši putnici najčešće rezervišu transfer na licu mesta (npr. taksi) i do sada nisu imali nikakvih problema.

Tipovi usluga na Baliju

Bali je aktivna destinacija koja pruža bezbroj mogućnosti za obilaske, izlete i avanturističke doživljaje. Cene vanpansionske potrošnje su niske, te iz tog razloga preporučujemo rezervaciju noćenja sa doručkom, kako ne biste bili vezani za hotel i kako biste mogli da probate različitu hranu. Ukoliko ne planirate da idete na izlete, u tom slučaju možete rezervisati polupansion.

Medeni mesec na Baliju

Bali je jedna od omiljenih destinacija za putnike na medenom mesecu. Honeymoon pakete uglavnom imaju hoteli više kategorije. Mladencima bi poseban doživljaj bio boravak u hotelima u Ubudu (npr. 2-3 noći) jer su romantičniji, ušuškani u džunglu i bujno zelenilo, naročito ukoliko rezervišu vile sa privatnim bazenom.

Odmor na Baliju

Bali i druge destinacije

Bali i Singapur  preporučuje se boravak u trajanju od 2-3 noći u Singapuru. Ovaj kosmopolitski grad će vas sigurno očarati, a magija počinje onog momenta kada kročite na tlo aerodroma Jewel Changi koji podseća na futuristički vrt iz najlepših bajki. U Singapuru se nalazi čuveni hotel Marina Bay Sands sa infinity bazenom na krovu zgrade, sa fantastičnim pogledom na grad.

Bali i Kuala Lumpur preporučuje se boravak u trajanju od 2-3 noći u Kuala Lumpuru, živopisnoj prestonici Malezije. Ova metropola je spoj različitih kultura i tradicija, u kombinaciji sa spektakularnim neboderima, luskuznim hotelima i fantastičnim mestima za šoping.