Vodič za vize

Šta je viza?

Sastavni deo planiranja svakog putovanja svakako jesu kupovina avio karata i rezervacija smeštaja. Samo ove dve, najvažnije stavke, zahtevaju ozbiljno angažovanje, pretragu i odabir. Upravo kako bismo vam olakšali ovaj zahtevan posao i kako bi planiranje odmora za vas bilo samo uživanje, mi se trudimo da napravimo konkretne ponude. Međutim, organizacija odmora se ne završava uvek samo sa ovim.

Svaka zemlja ima svoj režim ulazaka stranaca koji zavisi od državljanstva putnika. Za turistička putovanja uglavnom su poprilično fleksibilni uslovi ulaska u većinu zemalja, ali postoje zemlje koje i dalje zahtevaju neku vrstu vize ili autorizacije za ulazak pre putovanja. Globalna modernizacija i digitalizacija dovela je do olakšanih procedura za obezbeđivanje vize. Međutim, ukoliko ne ispoštujete propise i zahteve zemlje koju ste odabrali za destinaciju za vaš odmor, možete se vrlo neprijatno iznenaditi. Ne samo da će vam propasti isplanirani odmor, već se možete suočiti sa neplaniranim troškovima vezano za povratak u svoju zemlju.

Kako biste izbegli bilo kakve neprijatnosti koje može prouzrokovati nemanje adekvatne vize, potrudili smo se da na jednom mestu sakupimo trenutno važeće informacije o propisima vezano za ulazak u zemlje za koje kreiramo ponude za vaša putovanja. Svakako savetujemo da se pre putovanja takođe informišete i na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, odnosno Hrvatske, Makedonije, Crne Gore ili BIH u zavisnosti od toga sa kojim pasošem planirate da putujete.

Viza za MALDIVE

 • Viza za Maldive trenutno nije potrebna državljanima Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne.
 • Svi putnici moraju da popune health declaration formular za ulazak na Maldive. Potrebno je da formular popunite za oba smera, najviše 96 sati pre dolaska na Maldive i najviše 96 sati pre poletanja sa Maldiva.

Dakle, organizacija putovanja na Maldive ne zahteva dodatne obaveze oko vize, pa možete da pronađete najbolju ponudu.

Angsana Velavaru

Viza za Sejšele

 • Viza za Sejšele trenutno nije potrebna državljanima Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne.
 • Svi putnici moraju da popune health declaration formular za ulazak na Sejšele. Aplikacija mora da uključuje: vaučere za hotelski smeštaj za ceo period boravka, avio kartu. Popunjenu aplikaciju/formular je potrebno priložiti prilikom check in-a, u suprotnom neće biti dozvoljeno ukrcavanje na let. Popunjavanje aplikacije se naplaćuje 10-45€ kreditnom karticom čije podatke unosite u formular. Nakon popunjenog formulara čeka se na odobrenje oko 6-12h.
 • Za ulazak na Sejšele OBAVEZNO je putno zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid-19

Dakle, ukoliko su Sejšeli vaša naredna destinacija, imajte u vidu formular i odobrenje koje treba da obezbedite na vreme. Pre svega, pogledajte našu ponudu.

Viza za Mauricijus

 • Državljanima Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne potrebna je viza za Mauricijus. Viza se dobija besplatno na graničnom prelazu u trajanju do 60 dana (uslovi: povratna avio karta, dovoljna novčana sredstva za pokrivanje svih troškova boravka, potvrda o rezervaciji hotelskog smeštaja ili pozivno pismo i da ne postoji zabrana ulaska). Rok važenja pasoša mora biti najmanje 6 meseci od dana planiranog ulaska. Dodatno, moraju postojati dve slobodne stranice u pasošu prilikom ulaska u zemlju.
 • Svi putnici su u obavezi da pre polaska popune Mauritius All-in-One Travel Digital Form
 • Za ulazak na Mauricijus OBAVEZNO je putno zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid-19.

Nemojte zaboraviti da popunite  Mauritius All-in-One Travel Digital Form pre polaska na Mauricijus, Pre svega, pronađite najbolju ponudu za vas.

Viza za Zanzibar

 • Državljanima Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne potrebna je viza za Tanzaniju. Viza se dobija na licu mesta na aerodromu po ceni od 50$.
 • Prilikom putovanja na Zanzibar potrebno je popuniti health declaration formular 24h pre sletanja na Zanzibar (obratite pažnju na vremensku razliku).
 • Za ulazak na Zanzibar OBAVEZNO je putno zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid-19

Ukoliko planirate putovanje na Zanzibar, na vreme popunite formular, odnosno 24h pre sletanja. Pogledajte našu aktuelnu ponudu kako biste započeli planiranje putovanja na Zanzibar.

Zanzibar

Viza za Dominikanu

 • Državljanima Srbije, Hrvatske i Makedonije trenutno nije potrebna viza za Dominikansku Republiku.
 • Državljanima BIH potrebna je viza za Dominikansku Republiku. Nadležna je Ambasada u Bernu.
 • Državljanima Crne Gore potrebna je viza za Dominikansku Republiku. Nadležan je Konzulat u Atini.
 • Za ulazak i izlazak iz Dominikanske Republike svi putnici od 01.01.2021 moraju da popune unapred digitalnu registraciju .
 • Za ulazak u Dominikansu Republiku OBAVEZNO je putno zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid-19.

U zavisnosti od toga iz koje zemlje putujete u Dominikansku Republiku, na vreme isplanirajte obaveze vezano za pribavljanje vize. Svakako pre svega, pogledajte aktuelnu ponudu.

Meliá Punta Cana

Viza za Meksiko

 • Državljanima Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne potrebna je viza za Meksiko. Viziranje se obavlja lično u Ambasadi Meksika u Beogradu. Ako imate američku vizu nije vam potrebna viza za Meksiko. Sve informacije o proceduri i načinu apliciranja za vizu za Meksiko, možete pročitati na sajtu Ambasade Meksika.
 • Državljanima Hrvatske nije potrebna viza za Meksiko.
 • Po sletanju u Meksiko svi putnici moraju da popune zdravstveni upitnik . Molimo sve putnike da se pre puta uloguju na link i provere koje podatke je potrebno uneti.
 • Za ulazak u Meksiko OBAVEZNO je putno zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid-19.

Uzmite u obzir vizni režim Meksika i na vreme isplanirajte pribavljanje dokumentacije. Takođe, imajte na umu da su termini za vizu ograničeni, pa na vreme zakažite svoj termin. Svakako je za vizu potrebno da navedete gde i kada ćete putovati, pa potražite ponudu.

Viza za Kubu

 • Državljanima Srbije trenutno nije potrebna viza za Kubu.
 • Državljanima Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i BIH potrebna je turistička karta za Kubu.
 • Svi putnici moraju da popune health declaration formular . Potrebno je da formular popunite za oba smera, unutar 48h pre sletanja na Kubu (obratite pažnju na vremensku razliku) i unutar 48h pre poletanja sa Kube.

Imajte na umu popunjavanje formulara u okviru 48 sati pre leta. Dakle, odmah možete da pogledate aktuelnu ponudu.

Viza za Jamajku

 • Državljanima Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i BIH  potrebna je viza za Jamajku. Viza se može dobiti pre putovanja u Ambasadi Jamajke (cena 45€) ili na licu mesta na aerodromu (cena 100$). Informacije o proceduri i načinu dobijanja vize za državljane Srbije, možete pronaći na sajtu Ambasade Jamajke u Beogradu.
 • Pre ulaska na Jamajku svi putnici moraju da popune formular Jamaica C5 form.

Bez obzira na to da li ćete unapred obezbediti vizu, ili po sletanju na Jamajku, potrebno je da obezbedite smeštaj i avio karte. Pogledajte aktuelnu ponudu.

Viza za Šri Lanku

 • Državljanima Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i BIH potrebna je viza za Šri Lanku. Viza se dobija online.  (cena 50$) ili na licu mesta na aerodromu po ceni od 60$.
 • Za ulazak na Šri Lanku OBAVEZNO je putno zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid-19.

Pronađite najbolju ponudu za sebe.

Viza za Island

 • Viza za Island nije potrebna državljanima Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i BIH.

Dakle, za putovanje na Island, proverite samo važenje pasoša i obratite nam se kako bismo kreirali najbolju ponudu za vas.

Basalt rocks "Troll toes". Lokacija Reynisfjara Beach, Iceland

Ko obezbeđuje vize?

Osnovni uslov za realizaciju putovanja jeste da putnici poseduju važeći pasoš čije važenje odgovara zahtevima zemlje u koju putuju. Odgovornost za ispravnost putnog dokumenta je isključivo na putniku. Osim toga, ukoliko je za destinaciju na koju se putuje potrebna viza, putnik je obezbeđuje sam u skladu sa imigracionim propisima destinacije.

Dakle, ukoliko se ulazna viza obezbeđuje online, putnik treba da na odgovarajućem linku u skladu sa propisanim rokovima, popuni traženi formular. Ukoliko se viza pribavlja odlaskom u konzularno predstavništvo, putnik je dužan da na vreme zakaže termin i obezbedi potrebnu dokumentaciju za vizu.

Imajte na umu da može doći do promena uslova ulaska u određenu zemlju, pa se obavezno informišite o najnovijim propisima na zvaničnim sajtovima ambasada ili imigracionih službi zemlje u koju putujete.