Odmor na Sejšelima – sve što treba da znate na jednom mestu

Kada putovati na Sejšele

Najbolji period za odmor na Sejšelima je od aprila do novembra. Period od januara do marta ne savetujemo za posetu zbog kišne sezone, a isto važi i za decembar.

Period koji treba izbegavati za putovanje na Sejšele je u toku novogodišnjih praznika, ali to nema veze sa vremenskim uslovima, već sa cenama i raspoloživosti avio karata i hotelskog smeštaja. Cene su tokom Nove godine i do nekoliko puta više nego uobičajene, veliki broj hotela uopšte nije raspoloživ za rezervacije, a većina njih vas obavezuje da izvršite doplatu za novogodišnju noć

Viza za Sejšele

Za državljane Srbije nije potrebna viza za Sejšele.

Kako do Sejšela

Sejšeli sa Qatar Airways

Ukoliko putujete iz Beograda, let to Dohe (Katara) traje oko pet sati, a potom vas čeka još pet i po do Sejšela. Ukoliko imate dužu konekciju između letova, možete je iskoristiti za upoznavanje tradicije, kulture, ali i luksuznih objekata Dohe koja se neverovatnom brzinom razvila u pravi biser arapskog sveta. Aerodrom Hamad International u Dohi takođe ima mnogo toga da vam ponudi: prodavnice, restorane, kafiće i druge sadržaje koji će vas animirati. Za odmor i relaksaciju pobrinuće se Quiet Rooms čije je korišćenje besplatno ili neki od mnogobrojnih lounge-a koji se doplaćuju.

Sejšeli sa Turkish Airlines

Prednost leta na Sejšele avio kompanijom Turkish Airlines je najkraće ukupno vreme putovanja: let od Beograda do Istanbula traje oko sat i po, dok let od Istanbula do Sejšela traje osam sati, sa odličnim konekcijama između letova (čekanje između letova traje oko dva-tri sata). Ukoliko ipak imate duže čekanje između letova, možete rezervisati besplatan stopover u Istanbulu koji podrazumeva besplatno noćenje u hotelu sa 4* sa uključenim doručkom (važi samo za letove iz Beograda) ili odličnu besplatnu turu po Istanbulu koja uključuje obilazak najpoznatijih znamenitosti grada, kao i besplatnu večeru. Putnici koji žele da iskoriste pogodnost besplatnog smeštaja u Istanbulu treba da izaberu konekciju sa minimum 20 sati čekanja, a da biste se prijavili za besplatnu turu potrebno je da konekcija u Istanbulu ne bude kraća od 6 sati i duža od 24 sata.

Mogući su letovi i na drugim avio kompanijama, na primer: Lufthansa, Condor, Swiss i Austrian.

Gde boraviti na Sejšelima

Najpopularnija ostrva su Mahe, Praslin i La Digue. Ne morate boraviti na samo jednom ostrvu. Naši putnici najčešće kombinuju Mahe i Praslin. Moguće je kombinovati i sva tri ostrva, ali kako je La Digue manje ostrvo koje možete obići u sklopu jednodnevnog izleta, savetujemo da se ipak odlučite za Mahe i Praslin.

Viktorija – Glavni grad Sejšela

Viktorija je manji grad za čiji obilazak je dovoljno izdvojiti oko dva-tri sata. U centru se nalazi replika čuvenog Big Bena, pijaca sa svežim voćem, začinima, suvenirima i ribom. U okolini ima dosta prodavnica u kojima možete kupiti nešto od suvenira, na primer magnete, činijice od kokosove ljuske, čajeve, majice i slično. U gradu se nalaze i katolička crkva, hinduistički hram i Prirodnjački muzej u kom možete videti ilustracije flore i faune. Pored toga, muzej nastoji da posetiocima podigne svest o očuvanju i zaštiti prirodne sredine.

Tipovi usluga na Sejšelima

Osnovni tip usluge u hotelima je noćenje sa doručkom. Kako je vanpansionska potrošnja visoka, savetujemo rezervaciju polupansiona ili punog pansiona. All Inclusive usluga nije karakteristčna za hotele na Sejšelima.

Medeni mesec na Sejšelima

Idilični, bogati raskošnom prirodom i prelepim plažama koje se svrstavaju u najlepše na svetu, Sejšeli su odličan izbor za putovanje na medeni mesec. Harmoničan odmor obogatite specijalnim pogodnostima za mladence koje vas čekaju u pojedinim hotelima, a za putnike istančanog ukusa tu su Deluxe i Prenium hoteli najviše kategorije.