Odmor na Zanzibaru – sve što treba da znate na jednom mestu

Kada putovati na Zanzibar

Dobar period za putovanje na Zanzibar je od juna do oktobra, kao i od decembra do februara. Posetu ne savetujemo od marta do maja i u novembru zbog kišne sezone.

Viza za Zanzibar i PCR test

Za državljane Srbije potrebna je viza za Zanzibar. Viza se dobija na aerodromu po  ceni od 50 USD. Za ulazak na Zanzibar nisu potrebni PCR test i vakcina.

Kako do Zanzibara

Zanzibar sa FLY DUBAI

Let Beograd – Dubai traje oko 5 i po sati, a let Dubai – Zanzibar takođe oko 5 i po sati. Mogu se pronaći avio karte sa pristojnim čekanjem između letova (oko 4 sata). Ako želite da obiđete Dubai u sopstvenoj režiji, rezervišite kartu sa znatno dužim čekanjem i imaćete dovoljno vremena da istražite ovaj luksuzni biser arapskog sveta.

Zanzibar sa QATAR AIRWAYS

Ukoliko putujete iz Beograda, let to Dohe (Katara) traje oko 5 sati, a potom vas čeka još oko 6 sati do Zanzibar. Dužu konekciju između letova možete iskoristiti za upoznavanje tradicije, kulture, ali i luksuznih objekata Dohe koja se neverovatnom brzinom razvila u pravi biser arapskog sveta. Aerodrom Hamad International u Dohi takođe ima mnogo toga da vam ponudi: prodavnice, restorane, kafiće i druge sadržaje koji će vas animirati. Za odmor i relaksaciju pobrinuće se Quiet Rooms čije je korišćenje besplatno ili neki od mnogobrojnih lounge-a koji se doplaćuju.

Zanzibar sa TURKISH AIRLINES

Let od Beograda do Istanbula traje oko 2 sata, a od Istanbula do Zanzibara oko 8 sati. Turkish Airlines avio kompanija je poznata po odličnim konekcijama, tako da će vam put biti minimalno naporan. Ukoliko ipak imate čekanje u Istanbulu od 8 sati i više, možete rezervisati besplatnu turu za Istanbul koja uključuje obilazak najpoznatijih znamenitosti grada.

Organizujemo putovanja sa polaskom iz svih gradova. Imamo veliki broj putnika iz svih evropskih zemalja, a dolazak u agenciju nije neophodan. Ako ste već kupili avio karte, kod nas svakako možete da rezervišete samo hotelski smeštaj na Zanzibaru.

Odmor na Zanzibaru

Transfer na Zanzibaru

Transfer aerodrom – hotel – aerodrom možete rezervisati u sopstvenoj režiji ili preko naše agencije. Cena povratnog transfera na Zanzibaru preko naše agencije kreće se od 86€ po osobi, u zavisnosti od odabranog hotela. Transfer se obavlja mini busevima, a možete rezervisati i privatni transfer koji je malo skuplji.

Tipovi usluga na Zanzibaru

Tipovi usluga koje možete rezervisati u hotelima na Zanzibaru su noćenje sa doručkom, polupansion, pun pansion i All Inclusive. Ako planirate aktivan odmor i da što manje vremena provodite u hotelu, preporuka je da rezervišete polupansion koji uklučuje doručak i večeru. Slobodno vreme van hotela možete iskoristiti da istražite kulinarsku ponudu Zanzibara i uživate u novim ukusima, mirisma i začinima. All Inclusive usluga je odličan izbor ako najveći deo dana planirate da boravite u rizortu i ne želite da imate dodatnih troškova. Alkoholna i bezalkoholna pića su uključena u All Inclusive paket.

Najbolje plaže na Zanzibaru

Nungwi je najpopularnija plaža na Zanzibaru koja se nalazi na severu ostrva. Zbog tikrizne boje okeana i belog peska mnoge putnike asocira na Maldive. Velika prednost Nungwi plaže je što plima i oseka nisu toliko izražene, pa je kupanje moguće tokom celog dana. Situacija sa plimom i osekom je povoljna i na plaži Kendwa, koja takođe spada u jedne od najlepših. Matemwe plaža se nalazi na severoistoku Zanzibara i idealna je za putnike koji traže mir i tišinu. Plaža Paje nalazi se na istočnoj obali Zanzibara i poznata je po vetrovitim uslovima, što je čini savršenim mestom za kajtsurfing. Plaža ima dugu obalu i opuštajuću atmosferu.