Odmor na Zanzibaru – sve što treba da znate na jednom mestu

KADA PUTOVATI NA ZANZIBAR

Dobar period za putovanje na Zanzibar je od juna do oktobra, u decembru i februaru. Posetu ne savetujemo od marta do maja i u novembru zbog kišne sezone.

VIZA ZA ZANZIBAR

Za državljane Srbije potrebna je viza za Zanzibar. Viza se dobija na aerodromu, a cena je 50 USD.

KAKO DO ZANZIBARA

Zanzibar sa QATAR AIRWAYS

Ukoliko putujete iz Beograda, let to Dohe (Katara) traje oko 5 sati, a potom vas čeka još oko 6 sati do Zanzibar. Dužu konekciju između letova možete iskoristiti za upoznavanje tradicije, kulture, ali i luksuznih objekata Dohe koja se neverovatnom brzinom razvila u pravi biser arapskog sveta. Aerodrom Hamad International u Dohi takođe ima mnogo toga da vam ponudi: prodavnice, restorane, kafiće i druge sadržaje koji će vas animirati. Za odmor i relaksaciju pobrinuće se Quiet Rooms čije je korišćenje besplatno ili neki od mnogobrojnih lounge-a koji se doplaćuju.

Zanzibar sa TURKISH AIRLINES

Ukoliko putujete na Zanzibar avio kompanijom Turkish Airlines imaćete odlične konekcije. Ukoliko ipak imate duže čekanje između letova, možete rezervisati besplatan stopover u Istanbulu koji podrazumeva besplatno noćenje u hotelu sa 4* sa uključenim doručkom (važi samo za letove iz Beograda) ili odličnu besplatnu turu po Istanbulu koja uključuje obilazak najpoznatijih znamenitosti grada, kao i besplatnu večeru. Putnici koji žele da iskoriste pogodnost besplatnog smeštaja u Istanbulu treba da izaberu konekciju sa minimum 20 sati čekanja, a da biste se prijavili za besplatnu turu potrebno je da konekcija u Istanbulu ne bude kraća od 6 sati i duža od 24 sata.

Mogući su letovi i na drugim avio kompanijama.

TRANSFER NA ZANZIBARU

Naši putnici najčešće rezervišu transfer na licu mesta (npr. taksi) i do sada nisu imali nikakvih problema.

TIPOVI USLUGA NA ZANZIBARU

Tipovi usluga koje možete rezerviati u hotelu su noćenje, noćenje sa doručkom, polupansion, pun pansion i all inclusive. Preporučuje se rezervacija all inclusive usluge kako ne biste imali dodatnih troškova na destinaciji.

ZANZIBAR I DRUGE DESTINACIJE

Zanzibar i Doha – jedinstvena prilika da doživite čari arapskog sveta. Obiđite Suk Vakif, kulturno središte Dohe; okusite primamljive arapske specijalite i kupite zanimljive suvenire u brojnim uličnim radnjama. Uživaćete u pogledu na veštačka poluostrva i blistavu marinu, a obavezno istražite luksuzne prodavnice, kafiće i restorane.