TOP 5 karipskih destinacija

Kada se spomenu Karibi, sigurni smo da ne ostajete imuni na rajske slike koje vam se javljaju u mislima. Toplo, tirkizno more koje se stapa sa plavim nebom, bele plaže od mekanog peska i ispijanje egzotičnih koktela u hladu palme – tako zamišljate karipsku idilu, zar ne? Realnost nije nimalo drugačija – sa Karibima jednostavno ne možete pogrešiti. U ovom tekstu saznajte nešto više o najpopularnijim destinacijama Kariba i isplanirajte vaše naredno putovanje na Kubu, Dominikanu, Arubu, Jamajku ili možda Santa Luciu.

1. KUBA

Zaputite se do šarenolike Havane i rajskog Varadera gde ćete uživati u prizorima iz najlepših turističkih brošura. Tu su i ostrva Cayo Largo i Cayo Coco koja će vas oduševiti belim, puderastim plažama i tirkiznim morem. Najpopularnija kombinacija koju rezervišu naši putnici podrazumeva boravak u Havani i Varaderu ili samo u Varaderu. Pored toga, moguće je napraviti kombinaciju Havane sa Kankunom (Meksiko), ostrvima Cayo Largo ili Cayo Coco. Najbolji period za putovanje na Kubu je od decembra do aprila, a posetu ne savetujemo u periodu od avgusta do oktobra zbog moguće pojave uragana. Standardni tip usluge u Havani je noćenje sa doručkom, što vam daje mogućnost da vreme provedete u obilascima i istraživanju grada. Za Varadero, Cayo Largo i Cayo Coco karakteristična je all inclusive usluga u hotelima.

2. DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Najpopularnije turističke lokacije na Dominikanskoj Republici su Punta Cana i Playa Bavaro. U hotelima je takođe zastupljena all inclusive usluga koja podrazumeva sva tri obroka, alkoholna i bezalkoholna pića i užine, dok dodatne usluge zavise od odabranog rizorta. Iako vas na ovoj destinaciji čeka pasivan odmor, postoji dosta zanimljivih aktivnosti koje ne smete propustiti: obilazak ostrva Saona, Santo Dominga, obilazak Kataline, buggy tour… Najbolji period za putovanje na Dominikansku Republiku je od novembra do maja.

3. ARUBA

Na srećnom ostrvu prigrliće vas kilometri peščanih belih plaža i čisto tirkizno more. Prva asocijacija na Arubu su svakako simpatični ružičasti flamingosi, ali to nije sve što ova destinacija može da vam ponudi. Predivno more, druželjubivi lokalci, mnoge prirodne i istorijske lepote samo su deo ponude ovog primamljivog karipskog ostrva. Najbolje od svega je što se Aruba nalazi van pojasa uragana, što znači da je pogodna za posetu tokom cele godine. Aruba se može kombinovati sa Njujorkom, s tim da je za državljane Srbije potrebna američka viza. Za vizu je potrebno aplicirati samostalno, jer naša agencija ne posreduje u viziranju.

4. JAMAJKA

Ako ste u potrazi za novim avanturama, sve popularnija Jamajka je idealna destinacija za vas. Izdvojili bismo Negril, atraktivno i veoma aktivno turističko mesto. Smestite se u neki od hotela koji se nalaze direktno na čuvenoj plaži Sedam milja koja je dugačka čak 11 kilometara. Obavezno je uživanje uz rege ritmove i čuveni jamajčanski rum. Još jedna popularna lokacija kod turista je Montego Bay gde se nalaze neke od najlepših plaža na ostrvu. Glavni grad Kingston je najpoznatiji kao rodno mesto Bob Marlija, pa obavezno izdvojite vreme za posetu kuće poznatog rege muzičara koja je danas pretvorena u muzej. All inclusive koncept u hotelima važi i za Jamajku, a najbolji period za posetu je od novembra do maja.

5. SANTA LUCIA

Santa Lucia je jedna od najromantičnijih destinacija Kariba. Blagoslovljena prirodnim lepotama, Santa Lucia ima geografska i kulturna bogatstva kojima bi mogla da zaseni daleko veće zemlje. Bez obzira na to, ona ostaje prizemno mesto koje nonšalantno nosi svoju zadivljujuću lepotu. Ljubitelji avanture mogu pešačiti do slapova uokvirenih džunglom; gurmani će uživati u čarima kreolske kuhinje, a tu su i luksuzna letovališta, skrivene plaže i bujno zelenilo. Najbolji period za posetu je od novembra do juna.