Jeftini letovi za Maldive

Koje su cene karata za Maldive?

Putovanje na Maldive je svima jedna od onih stavki: “uraditi do kraja života”. Prvi korak ka ostvarenju ovog putovanja je potraga za što povoljnijim cenama aranžmana. Svakako značajnu stavku u kalkulaciji troškova za ovakvo putovanje čini avio karta. Nije tajna da cene avio karata na prekookeanskim letovima mogu biti poprilično visoke. Ne čudi onda što i kada su u pitanju ovakva putovanja, putnici uvek žele da pronađu najpovoljnije cene letova.

Međutim, da li je mudro staviti cenu na prvo mesto među faktorima odabira letova za ovakvo putovanje? Da li razlika u ceni može da nadomesti potencijalne rizike? Da li postoji rizik i koji je u slučaju kupovine jeftinih karata za Maldive?

Pokušaćemo da vam pomognemo odgovorima na neka od ovih pitanja.

Wizz Air – letovi do Maldiva

U ponudama koje kreiramo i nudimo našim putnicima, nisu uključeni letovi na Wizz Air-u. Karte ove kompanije možete rezervisati  i kupiti sami na sajtu avio kompanije. Wizz Air već neko vreme ima povoljne cene karata za Maldive, ALI…

Imajte u vidu sledeće informacije pre nego što rezervišete!

Let do Maldiva obavlja se preko aerodroma u Abu Dabiju. Dakle, preseda se u tom gradu.  Ono što je važno da znate vezano za ovu kombinaciju letova je:

  • Konekcije su takve da u Abu Dabi stižete oko 2h posle ponoći, a let za Maldive je u podne (oko 12h). Ako ne želite sve vreme da čekate na aerodromu (oko 10h), morate rezervisati smeštaj za tu noć u Abu Dabiju. U povratku takođe morate rezervisati noćenje u Abu Dabiju zbog vremena letova. Imajte u vidu ovaj trošak kada bukirate kartu.
  • Na Maldive stižete oko 18h što znači da možete da birate samo hotele koji obavljaju transfer brzim brodom. Dakle, izbor hotela koje možete bukirati se sužava.
  • Wizz Air saobraća tipom aviona Airbus A321 neo, što je znatno manji avion u odnosu na avio kompanije kao što su Qatar i Turkish, gde je mnogo veći komfor.
  • Wizz Air je low cost avio kompanija, što znači da se prtljag, sedišta, piće i hrana na letu dodatno plaćaju.
  • Najvažnije je da imate u vidu da, ako neki od letova bude otkazan ili pomeren, to utiče na vaše celokupno putovanje. Može da se desi da vam propadne neko od noćenja uplaćenih u hotelima ili da morate doplaćivati za promenu leta koji kompanija nije menjala ( npr:kompanija pomeri  ili otkaže let od Beograda do Abu Dabija, a Vi morate platiti promenu leta od Abu Dabija do Maldiva ili obrnuto ).

Prednosti leta Wizz Air-om do Maldiva

  • Najveća prednost svakako može biti cena avio karte koja u ovoj varijanti može doneti uštedu od oko 150-200 eur po karti.
  • Mogućnost kombinovanja putovanja na Maldive sa posetom Abu Dabiju. Ukoliko ste ljubiljte Orijenta, ovo može biti zaista dobar benefit.

Ostale kompanije koje lete do Maldiva

Već smo pisali na temu letova za Maldive, ali ćemo se u svrhu poređenja ponovo osvrnuti na tu temu.

Zbog dobrih konekcija, i same maršute leta koja se obavlja ka istoku, najčešći izbor u našim ponudama su letovi kompanija: Fly Dubai, Turkish Airlines i Qatar Airways. Letovi ovih kompanija se obavljaju preko: Dubaija, Istanbula i Katara, sa konekcijama koje najčešće podrazumevaju razmak od 2 do 5 sati između letova. Ukoliko su takvi letovi rsprodati, u ponudi su konekcije od 6-8 sati. takođe, po želji putnika, uvek se može napraviti takozvani stop-over u gradovima preko kojih se leti.

Cene karata preko ovih kompanija su okvirno oko 700-800 eur po osobi za najpovoljniju tarifu. Kada bukiramo karte kod ovih kompanija, ona je vezana, pa u slučaju izmena u redu letenja, avio kompanija je u obavezi da obezbedi prevoz do krajnje destinacije za sve putnike sa takvim kartama. Takođe, čekiranje prtljaga se vrši na početnoj destinaciji i prtljag se preuzima na krajnjoj.

Sletanje na Maldive sa ovim kompanijama je u jutarnjim ili prepodnevnim časovima, pa je organizacija transfera na Maldivima jednostavnija. Na ovaj način, možete uzeti u razmatranje bilo koji od hotela koji možemo da vam ponudimo.

Sva tri kompanije se mogu pohvaliti flotom koja putnicima pruža adekvatan komfor za ovako dugačko putovanje.

Šta vi birate?

Jeftinu avio kartu po ceni oko 550 eur –  ali uz to i: dodatne troškove, manji komfor, više utrošenog vremena na organizaciju putovanja, potencijalni rizik od neplanskog uvećanja troškova

ili

Veći komfor – po ceni od oko 750 eur – i uz to: povezane letove bez dodatnih zadržavanja ako to ne želite, veću sigurnost i bezbrižnije putovanje?