Odmor na Maldivima – sve što treba da znate na jednom mestu

Kada putovati na Maldive

Na Maldive možete putovati tokom sva četiri godišnja doba i ne postoji period koji ne preporučujemo za posetu. Za Maldive nije karakteristična kišna sezona i pogodni su za posetu tokom cele godine. Kratkotrajni pljuskovi su mogući tokom cele godine, ali oni traju oko petnaestak minuta i ne utiču na temperature vode i vazduha. Imajte na umu da, kada gledate vremensku prognozu za Maldive, vi zapravo gledate prognozu za glavni grad Male, a ne za konkretno ostrvo na kojem ćete biti smešteni. Tako se može dogoditi da je na Maleu kišovito, a na ostrvima u arhipelagu gde se nalaze rizorti sunčano. Čak i kada prognoza za ostrvo na kojem ćete boraviti pokazuje kišno vreme, to ne znači da kiša pada tokom celog dana, već su u pitanju kratkotrajne padavine.

Svaki period je dobar za posetu Maldiva. Ali, ako je već potrebno izdvojiti idealno vreme za posetu, onda bi to bio period od novembra do aprila, kada zvanično traje suvi monsun na Maldivima. Period od aprila do septembra odlikuje se vlažnim monsunom, ali on nije izražen kao na drugim destinacijama, na primer Tajlandu ili Šri Lanki. Oblačnost i sunčano vreme se smenjuju u toku dana, a kiša uglavnom pada u večernjim satima oko 15-20 minuta.

Jedini period koji treba izbegavati je u toku novogodišnjih praznika, ali to nema veze sa vremenskim uslovima, već sa cenama i raspoloživosti avio karata i hotelskog smeštaja. Cene su tokom Nove godine i do nekoliko puta više nego uobičajene, veliki broj hotela uopšte nije raspoloživ za rezervacije, a većina njih vas obavezuje da izvršite doplatu za novogodišnju noć

Viza za Maldive

Za državljane Srbije nije potrebna viza za putovanje na Maldive. Za ulazak na Maldive nisu potrebni PCR test i vakcina.

Koliko traje let do Maldiva

Maldivi sa FLY DUBAI

Let Beograd – Dubai traje oko 5 i po sati, a let Dubai – Maldivi oko 4 sata. Čekanja između letova su uglavnom od 2-6 sati, u zavisnosti od trenutne raspoloživosti avio karata. Ukoliko želite da obiđete Dubai u sopstvenoj režiji, možete rezervisati avio kartu sa dužim čekanjem kako biste imali dovoljno vremena da istražite grad.

Maldivi sa TURKISH AIRLINES

Prednost leta na Maldive avio kompanijom Turkish Airlines je najkraće ukupno vreme putovanja: let od Beograda do Istanbula traje oko sat i po, dok let od Istanbula do Malea (glavnog grada Maldiva), traje oko 8 sati, sa odličnim konekcijama između letova (oko 2 sata).

Maldivi sa QATAR AIRWAYS

Ukoliko putujete iz Beograda let to Dohe (Katara) traje oko 5 sati, a potom vas čeka još 5 sati do Maldiva. Čekanje između letova možete iskoristiti da istražite aerodrom Hamad International u Dohi koji ima mnogo toga da vam ponudi: prodavnice, restorane, kafiće i druge sadržaje koji će vas animirati. Za odmor i relaksaciju na raspolaganju su vam Quiet Rooms čije je korišćenje besplatno ili neki od mnogobrojnih lounge-a koji se doplaćuju.

Mogući su letovi iz svih gradova. Preko naše agencije možete putovati bez obzira na to u kojoj državi živite. Ukoliko već imate avio karte, preko nas svakako možete da rezervišete samo hotelski smeštaj.

Maldivi: Ponude aranžmana

Polazak iz Beograda
8 dana / 7 noći
Polazak iz Beograda
8 dana / 7 noći
Polazak iz Beograda
8 dana / 7 noći
Polazak iz Beograda
8 dana / 7 noći
Polazak iz Beograda
8 dana / 7 noći
Polazak iz Beograda
8 dana / 7 noći

Odmor na Maldivima

Transfer na Maldivima

Kada putujete na Maldive slećete na internacionalni aerodrom u glavnom gradu Male i čeka vas još samo transfer do odabranog rizorta.️ Maldivi se sastoje od grupe ostrva, a svaki rizort smešten je na sopstvenom ostrvu. Transfer se može obaviti hidroavionom, brzim brodom ili unutrašnjim letom.

Najzanimljiviji način da stignete do odabranog rizorta je hidroavionom. Ovo je jedinstvena prilika da doživite lepote Maldiva koje jedino pogled iz vazduha pruža. Za putnike ovo predstavlja posebno iskustvo: dok krstarite nebom možete uživati u nestvarnom pogledu na utopijska ostrva iz ptičije perspektive. Očaraće vas pogled na koralne grebene i tirkizne lagune, a obavezno spremite telefone i fotoaparate kako biste zabeležili ove nesvakidašnje prizore.

Male – Glavni grad Maldiva

Male je glavni grad Republike Maldivi i u njemu se nalazi internacionalni aerodrom na koji slećete prilikom dolaska na Maldive, a potom imate transfer do odabranog rizorta. Ukoliko imate nekoliko sati pauze dok čekate na let ili transfer, Male ima dosta toga da vam ponudi. Ovaj grad je sam po sebi atrakcija i pruža vam mogućnost da na istinski način upoznate maldivsku kulturu i stanovništvo, daleko od luksuznih hotela.

Male je politički, ekonomski i trgovinski centar Maldiva. Stanovništvo se u najvećoj meri bavi poljoprivredom, brodarstvom i ribolovom, pa ćete imati pirliku da upijete boje, zvuke i mirise lokalne riblje pijace i osetite vibracije celog grada. Kada su u pitanju atrakcije, vredi istaći relikvije u Nacionalnom muzeju koji je smešten u nekadašnjoj Sultanovoj palati, Old Friday džamiju (Hukuru Miskiiy) iz 17. veka, veliki broj drugih džamija i Nacionalnu umetničku galeriju.

Smeštaj na Maldivima

  • Vile na plaži se nalaze direktno na plaži – potrebno je da napravite svega nekoliko koraka kako biste došli do okeana. Uglavnom su okružene bujnom prirodom i imaju dosta hlada.
  • Vile na plaži sa privatnim bazenom preporučujemo svima koji vole malo luksuzniji odmor.
  • Vile na vodi –  uskočite u okean direktno sa vaše terase. Vile na vodi su naš predlog smeštaja za potpuni doživljaj Maldiva!
  • Vile na vodi sa privatnim bazenom – na terasi vile nalazi se bazen koji koristite samo vi.
  • Vile na vodi sa toboganom – uskočite u okean spuštajući se niz tobogan koji garantuje mnogo zabave! Najpovoljniji hoteli koji imaju vile na vodi sa toboganom su You & Me Maldives 4+* i Siyam World 4+*

Tipovi usluga na Maldivima

Kako su cene vanpansionske potrošnje na Maldivima visoke, savetujemo rezervaciju minimum polupansiona (doručak i večera). Pun pansion podrazumeva doručak, ručak i večeru. Ukoliko rezervišete All Inclusive uslugu gotovo da nećete imati dodatnih troškova na destinaciji. Hoteli na Maldivima imaju zaista odlične All Inclusive pakete. Izbor hrane je raznovrstan, a uključena su sva tri obroka, određena alkoholna i bezalkoholna pića, dok dodatne usluge zavise od odabranog rizorta.

Neke od najčešćih dodatnih usluga su izleti, vodeni sportovi, korišćenje minibar-a uz jedno ili dva punjenja dnevno, popusti na SPA tretmane, časovi snorklinga ili golfa, masaže, popusti na premium pića, izbor cigareta i slično.

Maldivi se odlikuju pasivnim tipom odmora, što znači da nemate mnogo mogućnosti za izlete, tako da ćete najveći deo vremena provoditi na plaži u okviru rizorta. Isplati se rezervisati All Inclusive jer ćete u potpunosti moći da ga iskoristite, a povoljnije je nego da konzumirate obroke i pića u restoranima na ostrvu. Unos hrane i piće na Maldive je zabranjen.

Alkohol na Maldivima

Alkohol na Maldivima je dozvoljen ako boravite u rizortu. Lokalna ostrva imaju drugačija pravila i tamo alkohol nije dozvoljen.

Medeni mesec na Maldivima

Maldivi su definitivno najpopularniji kod naših putnika koji planiraju romantični beg za medeni mesec. Maldivi su sinonim za totalno uživanje, idilu i ležeran odmor. Na ovim rajskim ostrvima možete maksimalno da se opustite, odmarate po ceo dan na prelepim belim plažama i kupate u tirkiznom okeanu. Jedan hotel predstavlja jedno ostrvo, a često će vam se dešavati da ste sami na plaži, čak i kada je popunjenost hotela visoka. Ovo se posebno dopada putnicima koji žele doživljaj ,,pustog ostrva”.

Maldivi su dobar izbor za medeni mesec i zahvaljujući hotelima koji nude dodatne pogodnosti za mladence. Honeymoon paketi se razlikuju od hotela do hotela, a neke od najčešćih pogodnosti su romantična večera na plaži, korpa voća, torta, flaša šampanjca, popusti na spa tretmane, gratis izleti, masaže i profesionalno fotografisanje.