5 stvari koje morate doživeti na Maldivima

Ako tražite mesto za odmor kao iz turističkih brošura i sa najlepših razglednica, ne tražite dalje – Maldivi su ostvarenje svih tropskih snova. Bićemo slobodni da kažemo da ne postoji osoba koja je bila na Maldivima a da je ostala ravnodušna na dugačke, puder bele plaže, nestvaran tirkizni okean koji se pruža u nedogled i bujnu prirodu koja krasi ostrvo. Iako su Maldivi sami po sebi dovoljni za rajski odmor, mi smo za vas prirpemili predloge kako da vaše putovanje na Maldive bude zaista besprekorno.

1. Boravak u vilama na vodi

Da li biste voleli da vam dani počinju uz pogled na okean u koji možete uskočiti direknto sa vaše terase? Ukoliko je odgovor da, onda su vile na vodi pravi izbor smeštaja za vas. Vile na vodi jesu nešto skuplje od standardnog tipa smeštaja, ali mnogi hoteli nude pristupačne cene koje se ne razlikuju drastično od bungalova na plaži ili bungalova u unutrašnjosti ostrva. Za istinski doživljaj Maldiva smeštaj u vilama na vodi je pun pogodak.

2. Transfer hidroavionom

Transfer hidroavionom od Malea do odabranog rizorta je poseban doživljaj za putnike, jer tako na jedinstven način mogu uživati u pogledu na tirkizne lepote. Dok krstarite nebom moći ćete da uživate u nestvarnim pogledima na utopijska ostrva iz ptičije perspektive. Očaraće vas pogled na koralne grebene i tirkizne lagune. Obavezno spremite telefone i fotoaparate kako biste zabeležili sve prizore koje ćete preletati, a u kojima ćete se ubrzo brčkati.

Transfer hidroavionom

3. Bioskop na otvorenom

Gledanje filmova pod zvezdanim nebom je jedno od najromantičnijih iskustava na Maldivima. Uživajte na plaži uz predivnu dekoraciju, a pored bisokopskog platna tu je i prirodno platno na kom ćete posmatrati očaravajuće zalaske sunca. Neki od hotela u kojima je ovo moguće su Anantara Veli Resort & Spa 5*, Soneva Jani 6*, Soneva Fushi 6* i Anantara Kihavah Villas 6*.

4. Spa usluge

Većina hotela na Maldivima u svom sastavu ima odlične spa centre, pa ako želite potpuni ugođaj i opuštanje, obavezno odaberite neku od welness usluga. Opuštajući ambijent i prijatna atmosfera su raj za sva čula, pa će ovo biti vaša oaza mira koja će vas u potpunosti razmaziti. Gostima su na raspolaganju saune, bazeni, parno kupatilo i đakuzi, a mogu uživati u mnogobrojnim tretmanima lica i tela. Uživajte u različitim vrstama masaža, ayurveda tretmanima, manikiru, pedikiru, frizerskim uslugama i slično. Prostorije spa centara se nalaze direktno na plaži sa predivnim pogledom na Indijski okean, iznad vode ili u unutrašnjosti ostrva.

5. Vožnja bicikla na ostrvu

Vožnja bicikla je savršen način da se malo aktivirate i istražite ostrvo na kom ste smešteni. Prođite kroz deo gde se nalaze fantastične vile na vodi, uživajte u predivnim pejažima sačinjelepoti okeana bujnoj prirodi. Kod nekih hotela iznajmljivanje bicikla je već uključeno u cenu, dok se kod nekih naplaćuje.