5 stvari koje morate doživeti na Maldivima

Koje su to stvari koje možete doživeti na maldivima? Ako tražite destinaciju za odmor nalik onim sa desktop pozadina i turističkih brošura, ne tražite dalje – Maldivi su ostvarenje svih tropskih snova. Bićemo slobodni da kažemo da ne postoji osoba koja je bila na Maldivima a da je ostala ravnodušna na puder bele plaže, nestvaran tirkizni okean koji se pruža u nedogled i bujnu prirodu koja krasi ostrva. Iako su Maldivi sami po sebi dovoljni za rajski odmor, mi vam dajemo predloge kako da u potpunosti iskusite sve čari destinacije i da vam putovanje bude, jednom rečju – savršeno.

1. Boravak u vilama na vodi na Maldivima

Da li biste voleli da vam jutra počinju sa pogledom na okean u koji možete uskočiti direktno sa vaše terase? Ako je odgovor da, onda su vile na vodi pravi izbor smeštaja za vas! Vile na vodi jesu skuplje od standardnog tipa smeštaja, ali mnogi hoteli nude pristupačne cene koje se ne razlikuju drastično od bungalova na plaži ili bungalova u unutrašnjosti ostrva. Za istinski doživljaj Maldiva smeštaj u vilama na vodi je pun pogodak.

2. Transfer do Maldiva hidroavionom

Transfer hidroavionom od Malea do odabranog rizorta je zaista posebno iskustvo. Ukoliko ste rezervisali hotel koji transfer obavlja na ovakakv način, vaše putovanje na Maldive biće za nijansu lepše. Dok krstarite nebom moći ćete da uživate u pogledu na tirkizne lagune i koralne grebene iz ptičije perspektive. Obavezno spremite telefone kako biste zabeležili ove neverovatne prizore.

Transfer hidroavionom

3. Bioskop na otvorenom

Gledanje filmova pod zvezdanim nebom će se posebno dopasti parovima koji su došli na romantičan odmor, ali u ovoj aktivnosti podjednako uživaju i porodice sa decom. Pored predivne dekoracije i bisokopskog platna, tu je i prirodno platno koje će vas počastiti najlepšim zalascima sunca. Neki od hotela u kojima postoje bioskopi na otvorenom su Velassaru 5*, Sheraton Full Moon Resort & Spa 5*, LUX* South Ari Atoll 5*, Anantara Veli Resort & Spa 5*, Soneva Jani 6*, Soneva Fushi 6* i Anantara Kihavah Villas 6*.

4. SPA usluge na Maldivima

Većina hotela na Maldivima ima fenomenalne SPA centre, pa ako želite potpuni ugođaj i relaksaciju, obavezno odaberite neku od welness usluga. Opuštajući ambijent i prijatna atmosfera spa centra će u potpunosti razmaziti sva vaša čula. Gostima su na raspolaganju saune, bazeni, parno kupatilo i đakuzi, a mogu se opustiti uz mnogobrojne tretmane lica i tela. Uživajte u različitim vrstama masaža, ayurveda tretmanima, manikiru, pedikiru, frizerskim uslugama i slično. Prostorije spa centra se nalaze direktno na plaži, iznad vode ili u unutrašnjosti ostrva.

5. Vožnja bicikla na ostrvu

Vožnja bicikla je super prilika da se nakon uživanja na plaži malo aktivirate i istražite ostrvo na kom ste smešteni. Obiđite deo gde se nalaze luksuzne vile na vodi, uživajte u predivnim pejzažima koji će vas pratiti tokom čitave vožnje i istražite celo ostrvo. Kod nekih hotela iznajmljivanje bicikla je već uključeno u cenu, dok se kod nekih doplaćuje.